ISLAK KURABİYE
HAMUR İÇİN MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (margarin de olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
ŞERBET İÇİN MALZEMELER:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir yoğurma kabına şeker,tereyağı,sıvı yağ ve yumurtayı koyup tereyağı eriyene kadar yoğuralım. Kakao,kabartma tozu ve unu da koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 30 dakika buz dolabında dinlendirelim, dinlenen hamurları yuvarlak bezeler haline getirelim, iri parçalanmış fındıklara batıralım ve tepsiye dizelim (tepsinin altına yağlı kağıt koymayalım). Daha sonra 180 derecelik fırında pişirelim. Kurabiyeler pişerken şerbetini yapalım, bir tencereye şekeri ve suyu koyalım karıştıralım, şekerler eridikten sonra ocağın üzerine koyup altını açalım, kaynatalım ve kaynayan şerbetin içine bir iki damla limon sıkalım, beş dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Pişen kurabiyelerimizi de fırından çıkaralım, biraz soğumasını bekleyelim ve şerbetini dökelim. Şerbetini çektikten sonra kurabiyeler hazır ...
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder