Ana içeriğe atla
KEPEKLİ HAVUÇLU KEK
MALZEMELER:
- 250 gram kepek unu
- 250 gram toz şeker
- 500 gram havuç (rendelenmiş)
- 150 gram kuru kayısı (küp küp doğranmış)
- 125 gram ceviz (iri parçalanmış)
- 160 gram sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet yumurta
üzeri için malzemeler:
yapılışı: bir kaba un,havuç,kayısı.ceviz.karbonat,tarçın ve tuzu koyup karıştırın. Başka bir kaba şeker,yumurta ve sıvı yağ koyup karıştırın. Katı malzemeleri sıvıların içine koyarak karıştırın ve karıştırdıktan sonra tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın, üzeri hafif kızarana kadar pişirin, pişen keki çıkarıp soğumaya bırakın, soğuduktan sonra üzerine, tam ortasına gelecek şekilde, çikolatayı sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben şeker hamurundan küçük havuçlar yaptım siz üzerine bütün ceviz de koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder