LABNE PEYNİRLİ TARTOLET
HAMURU İÇİN MALZEMELER:
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (margarinde olur)
süslemek için malzemeler:
- kivi
- muz
- nar
kreması için malzemeler:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram labne peynir
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
HAMURUNUN YAPILIŞI:
bir kaba tereyağı,pudra şekeri,yumurta ve kabartma tozunu koyalım tereyağını ezene kadar yoğuralım ununu ekleyelim ve özleşene kadar yoğuralım kabın üzerini saralım ve dolaba dinlenmeye bırakalım (o arada kremayı yapalım) dinlenen hamurları dolaptan alalım ve hamurumuzu açalım bir bardak yardımıyla açtığımız hamurları keselim tartolet kalıplarının içlerine yerleştirelim ve fırına atalım 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim piştikten sonra çıkaralım soğumaya bırakalım ve üzerine labneli kremayı sıkalım meyvelerle süsleyelim...
KREMANIN YAPILIŞI:
bir tencereye labne peyniri ve tereyağı hariç bütün malzemeleri koyalım karıştıralım ve ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım kaynayan kremaya önce tereyağını ekleyelim ve karıştıralım tereyağı eridikten sonra labne peynirini ekleyelim güzelce çırpalım soğumaya bırakalım...
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder