PORTAKAL JÖLELİ PUDİNG
JÖLE İÇİN MALZEMELER:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
PUDİNG İÇİN MALZEMELER:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşağı tereyağı
- 1 paket şeker vanilyası
JÖLENİN YAPILIŞI:
bütün malzemeleri bir tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra ocaktan alalım sunum bardaklarımız yan duracak şekilde koyalım soğumaya bırakalım
PUDİNGİN YAPILIŞI:
tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyalım kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım soğumaya bırakalım soğuyan pudingi jölenin üzerine yavaşça dökelim üzerini ben portakal kabuğuyla süsledim siz dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder