ARMUT TATLISI
MALZEMELER:
- 5-6 adet armut
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3 su bardağı su
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
YAPILIŞI:
armutları yıkayalım kabuklarını soyalım alt tarafından tam ortadan bıçak yardımıyla içini temizleyelim tencereye armutları yerleştirelim armutların üzerine gelecek şekilde su ve vişne suyunu dökelim 1 armuda iki kaşık gelecek şekilde şekerleri üzerine dökelim tarçın ve karanfili tencerenin içine atalım kapağını kapatalım ve pişirmeye bırakalım piştiğini bir çatal yardımıyla batırıp kontrol edelim yumuşadıysa pişmiş demektir soğuduktan sonra servise hazırdır ben krem şanti ve nane yaprağıyla süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ...
AFİYET OLSUN ...
Yorumlar
Yorum Gönder