YUMUŞACIK SAKALLI POĞAÇA

SAKALLI POĞAÇA 

HAMURU İÇİN MALZEMELER:

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket yaş maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 adet yumurta 
  • aldığı kadar un 


İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:

  • 1 paket krem peynir 
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • kaşar peynir (rendelenmiş)
  • maydanoz (ince kıyılmış)

HAMURUNUN YAPILIŞI:

bir yoğurma kabına süt, yaş maya ,şeker ve suyu koyalım mayanın kabarmasını bekleyelim kabardıktan sonra bütün malzemeleri ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım yumuşak bir hamur elde edelim kabın üzerini örtelim hamurumuzu dinlenmeye bırakalım kabaran hamuru küçük yuvarlaklar haline getirelim yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim 180 derecelik fırında pişirelim (poğaçalar pişerken iç harcını yapalım ) pişen poğaçaları soğumaya bırakalım ...

İÇ HARCININ YAPILIŞI:

bir kaba krem peynir ve yoğurdu koyup karıştıralım iç harcımızı poğaçaların içlerine ve kenarına sürelim maydanoza ve kaşar peynirine batıralım servis tabaklarına koyalım yumuşacık sakallı poğaçalar hazır 
                                                                                               AFİYET OLSUN...

Yorumlar